Nieuws 1999

Nieuwspagina 1999:17 oktober 1999
Niels bij zijn model...Alweer een modelpiloot die zijn brevet heeft gehaald. Het is Niels Bakker die bij een harde wind toch de verplichte figuren goed wist af te ronden en dus nu zelfstandig verder mag. Een prima prestatie voor een knul van 13 jaar om binnen een half jaar al zulke vorderingen te maken. En ik denk zeker een vermelding waard in het clubblad en onze website.
Maar ja, wat wil je ook met zo`n "goede instructeur" (ahummm)!

Groetjes, Egbert.


2 september 1999
Fieseler StorchBert van Zuilekom bouwde een half jaar aan deze fraaie Fieseler Storch FI 156 C.
De spanwijdte bedraagt 206 cm en het schaalmodel is uitgerust met een 10 cc tweetaktmotor. Half juni dit jaar werd het model voor het eerst gevlogen en Bert was tevreden over het vlieggedrag. Te langzaam vliegen wordt zelfs bij deze "slowflyer" afgestraft zo bemerkte Bert toen hij op wat grotere hoogte het afvalgedrag uittestte.
Maar hoe dan ook: weer een aanwinst voor ons schaalarsenaal en laten er nog vele schaalkisten volgen!


24 augustus 1999
Luchtvaartmuseum SoesterbergMeld je aan voor een dagje uit naar het Luchtvaartmuseum Soesterberg (samen met je partner).
Voor slechts f 10,- (!) eigen bijdrage ben je de hele dag "onder de pannen", inclusief busvervoer, lunch en diner (ja, ja, je houdt het niet voor mogelijk!).
En dat allemaal ter ere van het 25-jarig jubileum van onze Modelvliegclub IKARUS.
Dit goed verzorgde dagje uit vindt plaats op:

vrijdag 5 november 1999

dus wel even een snipperdagje plannen, waardoor het een lekker lang weekend wordt.
Vertrek om 10.00 uur per bus vanaf de kerk op de markt van Tubbergen. Het diner is om circa 18.00 uur ergens in de buurt van Tubbergen.
Alle leden hebben thuis een uitnodiging gehad met een invulstrookje, dat vóór 10 september opgestuurd dient te zijn.
Tot vrijdag 5 november, allemaal !


5 juni 1999
Tip: zelf accucellen solderenEr is een nieuw hoofdstuk bij de Ikarus-pagina's bijgekomen: Modelbouw-TIPS. Het is de bedoeling, dat deze tips gestaag uitgebreid worden en dat iedereen er wat van zijn gading vindt. Aangezet door het enthousiasme van een modelbouwer uit Millingen (Wil Gipman), is deze TIPS-pagina ontstaan. De tips staan uitvoerig beschreven en zijn voorzien van foto's en tekeningen.
Natuurlijk worden ook jouw tips bijzonder op prijs gesteld.
Even een emailtje naar Frans Hoppenbrouwer, bij voorkeur met foto's of andere illustraties en de kans is groot dat je tip er binnen een week ook bij staat. Ik houd me in ieder geval aanbevolen.


april 1999
De eerste tijden voor onze Duurzweeftrofee 1999 zijn alweer binnen. Drie zweefpiloten zaten alweer rond een kwartier. Alle kans dus om nòg scherpere tijden neer te zetten. Zet 'em op, heren! Bekijk voor een compleet overzicht onze Trofee-pagina met zelfs tijden vanaf 1985.
Wie van de drie stuurt me een foto van zijn zwever? (Graag met naam).


23 februari 1999
Onze Algemene Ledenvergadering werd bezocht door 17 personen. Wie er niet bij was en toch graag wil weten wat er besproken is kan het nalezen in het verslag, gemaakt door onze nieuwe penningmeester Martin Klaassen.