Nieuws 2004

Nieuwspagina 2004:27 november 2004
Egbert heeft er een alleraardigste laatste aanwinst bij:
Het twee-motorige electrokistje "TWINSTAR" van Multiplex.
"Het vliegt bijzonder lekker", aldus Egbert.20 november 2004

Op de bestuursvergadering van 9 november 2004 is besloten om voortaan nieuwsbrieven rond te sturen in plaats van ons clubblad en bestuursmededelingen. Dit gebeurt dan per e-mail en heeft het grote voordeel, dat het veel actueler is dan een clubblaadje twee keer per jaar.

Bovendien is het een behoorlijke besparing op kopieerkosten, porto en tijd. Daarbij komt, dat vrijwel iedereen tegenwoordig internetverbinding heeft en e-mail kan ontvangen. Zo ook bij IKARUS. Van slechts 5 leden heb ik nog geen e-mailadres, waarvan er 1 geen PC heeft. Ik doe mijn best om deze mensen ook toe te voegen aan onze lijst, maar sommigen blijken onbereikbaar...

De nieuwsbrieven worden niet alleen naar iedereen toegestuurd per e-mail, maar zijn ook te raadplegen op onze internetsite. Dus mocht je de brief kwijt zijn of wil je een oude brief nog eens inkijken, dan kan dat altijd want vanaf 17 november 2004 worden deze nieuwsbrieven allemaal bewaard. 


5 september 2004

Het is weer eens zo'n lekker ontspannen vliegdagje, deze zondag op het veld.

Egbert Hamberg druk bezig met het helpen van een aspirant modelpiloot...


27 augustus 2004
Martin Wind haalt zijn vliegbrevet.

Een echte doorzetter, zegt zijn instructeur Egbert Hamberg.
Na slechts 8 weken les, waarin Martin meerdere keren per week op het veld is, wordt zijn ijver dan ook beloond met het succesvol vliegen van de verplichte figuren voor het A-brevet met zijn SKY HERO. Frans Heerdink, ook instructeur, is getuige.
Martin mag dus voortaan zelfstandig vliegen op ons vliegveldje.

Proficiat Martin!


24 augustus 2004
Zomaar een plaatje op ons vliegveldje die bewuste dinsdagavond. Gewoon lekker gezellig met elkaar vliegen. 


17 en 18 juli 2004
Dit weekend viel er veel water. Hoeveel, kun je hier zien. Toch weerhield dat Frans Heerdink, Theo Lottman, Ab Schiphorst en Peter Wicherink er niet van om er vrolijk op los te vliegen....
Maar waar zijn de drijvers onder deze Maxi van Peter ??? 


10 juli 2004
Herman Breukink heeft zijn nieuwste electrozwever klaar, de "Legolas". Spanwijdte 2560 mm, gewicht slechts 1150 gram.
We zijn natuurlijk uiterst benieuwd naar de vliegprestaties... 


5 en 6 juni 2004
De internationale kampioenschappen "Big Scale Aerobatics" op ons vliegveldje (de F3A-X) verlopen bijzonder goed.
Hoewel er 's morgens vroeg nog even wat regen viel, klaarde het al gauw op en bleef het de eerste dag toch verder helemaal droog. De stemming is prima en deelnemers en toeschouwers vermaken zich prima.
Alvast wat foto-impressies van de eerste F3A-X vliegdag


24 mei 2004
Ab Schiphorst met zijn nieuwe model
Ab bouwt regelmatig de meest mooie kisten. Dit is zijn nieuwste aanwinst, de Ryan-STA super 200, een bouwdoos van SIG.
Even wat gegevens op een rij:
- Spanwijdte: 183 cm
- Lengte: 136 cm
- Totaalgewicht: 4,5 kg
- Motor: Saito FA 91S 15cc 4-takt 1,6 PK (gew. 510 gram)
Het model heeft inmiddels zijn luchtdoop gehad (ingevlogen door Richard Nijhof) en bleek uitstekend te vliegen. Het vliegbeeld is erg mooi en realistisch.

We wensen Ab met zijn model nog vele veilige landingen toe!

   En hier is het model dan helemaal vliegklaar. -> 


16 mei 2004
Ad Beunk haalt zijn vliegbrevet
Ook Ad Beunk kan voortaan zonder assistentie vrijuit vliegen op ons vliegveldje. Hij behaalde vandaag onder het toeziend instructeursoog van Richard Nijhof zijn A-brevet motorvliegen. Proficiat Ad!
Nog vele "happy landings' toegewenst! 


2 - 7 mei 2004
Hellingvliegen in het Sauerland
Het is al zo'n 20 jaar traditie van een drietal families om in mei naar Bödefeld in het Sauerland te trekken om daar gezamenlijk met onze modelzwevers te gaan hellingvliegen. Zo ook dit jaar. Het betreft de families van onze Ikarus-leden Marinus Tijink, Bert van Zuilekom en ondergetekende. De samenstelling varieert nog wel eens, omdat de kinderen inmiddels wat ouder zijn geworden en nog maar zo af en toe van de partij zijn. Maar Marinus, Bert en ik zijn er met onze echtgenotes vrijwel altijd bij en dit jaar is er een wat uitgebreidere fotoreportage van gemaakt.

Veel plezier bij het bekijken van de foto's en het lezen van het verslag. Lees en zie verder...

Frans Hoppenbrouwer 


6 april 2004
De jaarlijkse algemene ledenvergadering heeft plaats gevonden op 6 april in Café Kegelbaan 't Bödeke.
Voor hen, die niet aanwezig konden zijn en voor hen, die de besproken zaken nog eens rustig willen nalezen heeft Herman Breukink het verslag inmiddels op schrift gesteld en is via deze website voor geïnteresseerden in te zien. 


17 maart 2004
De eerder geplande jaarlijkse algemene ledenvergadering van 23 maart 2004 is verschoven:
Deze vindt nu plaats op dinsdag 6 april 2004.

Plaats van handeling: Café Kegelbaan 't Bödeke, Reutummerweg 13, Tubbergen. Aanvang 20.00 uur.
De reden is, dat de beschikbare ruimte op de eerst genoemde datum nog niet klaar zal zijn en ons nu beloofd is dat dit wel het geval zal zijn op 6 april.

De agenda van de vergadering staat uitgebreid in het clubblad vermeld, dat een ieder inmiddels toegestuurd heeft gekregen.


10 maart 2004
Grof zand voor terreinegalisering

Het wordt hoog tijd, dat ons veld eens wat geëgaliseerd gaat worden. Een complete terreinvernieuwing is een nogal kostbare zaak gebleken. Na advisering is gekozen voor een goedkoop en redelijk alternatief: de "gaten" uitvlakken met grof zand. Het gras groeit vervolgens door de uitgevlakte laag heen.
Het wordt de komende tijd best wel een hele klus om de ruim 12 m3 (20 ton) zand over het hele veld te verspreiden. De terreincommissie (Henk Lucas, Martin Klaassen, Egbert Hamberg en Joop Kluinhaar) kunnen daarbij een beetje hulp goed gebruiken. Dus als je de volgende keer een kruiwagentje en schop mee wilt nemen naar het veld wordt je met applaus ontvangen!
De foto is op woensdag 10 maart laat in de middag genomen (half zes). De schemer valt al in en de cameraflits verlicht de lichte sneeuwval... een sfeervol plaatje, nietwaar? 


8 maart 2004
Fotoverslag van de EXTRA 300
Richard Nijhof laat ons meekijken naar de vorderingen van zijn "Big Scale" aerobatic kist EXTRA.
De moeite van het bekijken waard...