Nieuws 2006

Nieuwspagina 2006:

maandag 30 december 2006
Het is weer zover!
Inderdaad, onze Algemene Ledenvergadering komt er weer aan. Dit jaarlijks terugkerend "evenement" zal plaats vinden op dinsdagavond 6 februari 2007 om 20.00 uur in het Kulturhus te Manderveen (aan de hoofdweg achter Café Peddemors).

Ook kan nu de nieuwe milieuvergunning met al zijn bijlages ingekeken worden en wij raden alle leden met klem aan dit ook te doen, omdat die regeling op 1 maart 2007 officieel van kracht wordt.
Op de jaarvergadering kunnen dan eventuele onduidelijkheden nog nader worden toegelicht.


 

zondag 10 december 2006
Een zachte winter heeft ook zo zijn voordelen
Dat je heel goed in onze huidige zachte winters kunt vliegen, zie je op de foto's hiernaast en -onder.
Je ziet hier Jos Vonk met zijn rolroertrainer op 10 december taxieënd vlak voor de start en even later nog een plaatje vlak voor de landing.

De foto's werden gemaakt door Richard Nijhof, hoewel geen lid meer, komt hij toch af en toe nog even kijken op het veld. 


 

maandag 16 oktober 2006
Ons vliegveldje vanuit de satelliet bekeken...
Sommigen zullen het al wel weten, maar velen ook nog niet. Er is een gratis programma op internet verkrijgbaar, waarmee de hele aardbol vanuit een satelliet bekeken kan worden. Het betreft het inmiddels bekende programma "Google Earth".
Je hoeft slechts het basisprogramma te downloaden (http://earth.google.com/download-earth.html) en te installeren op je eigen PC en je hebt toegang tot de hele wereld...
Nog aardiger is het geworden sinds o.a. Nederland in een wat hogere resolutie te bekijken is. Ons vliegveldje is danook probleemloos te vinden en in te zomen. Klik op onderstaande foto's voor een uitvergroting (duurt eventjes, vanwege de grootte van de foto's: 1152 x 837 pixels).
De eerste foto biedt een ruim overzicht van de omgeving en de tweede is een detail daarvan, waarbij je de koeien in de wei kunt zien. Ook onze overkapping van de trekker is duidelijk herkenbaar.

 
Overigens zijn sommige delen van Nederland (zoals Amsterdam en omgeving) in een nog hogere resolutie te bekijken, erg mooi, je raakt niet uitgekeken...


 

zaterdag 9 september 2006
Op deze zaterdag was Ab Schiphorst weer eens op ons vliegveldje aanwezig met zijn tot in de puntjes afgewerkte schaalkist Ryan STA Super 200 special.
Eddy Slot nam deze fraaie actiefoto en de close-up van de piloot...

Nog even wat gegevens voor de liefhebbers:

 • Spanwijdte: 183 cm
 • Gewicht: 4,5 kg
 • Motor: Saito FA 91S, 15 cc 4-takt    

  20 augustus 2006

  Het was deze dag eigenlijk de "geplande" funvliegdag, maar die ging wegens te weinig belangstelling van de clubleden niet door. We zouden er dan maar een gezellig vliegdagje van maken, maar ook daarvoor zat het weer niet mee: harde wind, met af en toe een fikse regenbui...
  Toch maar even naar het veld getogen. Daar waren we uiteindelijk met vijf clubleden. Peter Wicherinknatuurlijk (hij haalde nog even wat "oneffenheden" van het veld), Ebert Hamberg (hij vloog vlak voor de bui nog even met zijn electrokist), Marinus Tijink (heeft het hele frequentiebord een grondige schoonmaakbeurt gegeven), Frans Heerdink (heeft ons gezellig onderhouden) en Frans Hoppenbrouwer (uw redacteur, die ook de twee bovenstaande foto's heeft genomen).
  Om drie uur zijn we na een stevig buitje alle vijf weer huiswaarts gekeerd... Volgende keer dan maar beter! 


   

  13 augustus 2006
  Peter Wicherink bouwt gestaag door aan zijn Piper Cub. Op de foto lijkt het warempel wel alsof de Piper al boven de vijver in Peter's tuin vliegt, maar als je goed kijkt kun je zien hoe hij dat geflikt heeft...

  Peter is de trouwste toezender van foto's en nieuwtjes op ons veld. Je ziet hoe leuk dat is en hopelijk spoort dat anderen ook aan om eens wat naar de redactie toe te mailen!

  E-mailadres: ikarus@hoppenbrouwer-home.nl 


   

  zondag 6 augustus 2006
  De eerste tijd voor de Hoppenbrouwer-Trofee geklokt
  Egbert Hamberg heeft maar eens het initiatief genomen en een eerste tijd laten klokken dit seizoen. Hij vloog 12 volle minuten met zijn zwever Montana, puur op de "krachten der elementen". Frans Heerdink klokte de tijd op die bewuste zondag.
  De tijd is zodanig, dat het anderen haast wel moet aanzetten om een betere tijd neer te zetten....
  We wachten geduldig af, want het seizoen duurt nog even. 


   

  zaterdag 22 juli 2006

  Het is Peter Wicherink dan toch gelukt. Hij heeft onder toeziend oog van de instucteurs Egbert Hamberg en Frans Heerdink alle verplichte figuren van het A-brevet tot 2 x toe keurig weten te volbrengen en verkreeg zodoende op 22 juli zijn A-brevet.
  Proficiat Peter! Nu mag je dan ook echt zelfstandig vliegen op ons veldje en je ervaring verder uitbreiden.

  Met degenen, die hem het meest geholpen hebben ging hij op de foto en werd er daarna geproost op het succes!

  Op de eerste foto hierboven van links naar rechts: Egbert Hamberg, Peter Wicherink, Ab Schiphorst en Frans Heerdink.

  Voor een persoonlijk verslag van Peter over zijn recente modelvliegervaringen op ons vliegveldje, klik hier...


   

  30 april t/m 6 mei 2006 
  Ja, ja, we waren er weer... Een heerlijk weekje hellingvliegen in het Sauerland.
  Marinus Tijink, Bert van Zuilekom en Frans Hoppenbrouwer, sommigen met zonen, maar allen met "aanhang", totaal 10 man inclusief vrouwen.
  Het was weer ontspannend genieten, met tijdens de week steeds meer stijgende temperaturen en toenemende wind, draaiend van zuid naar oost...
  Toen we zondag aankwamen bij een temperatuur van 7o Celsius viel er in Bödefeld ook nog een flinke hagel/sneeuwbui op ons dak, maar het werd steeds warmer en zonniger met temperaturen rond de 25o Celsius op donderdag en vrijdag!

  Op de foto: Frits van Zuilekom met één van zijn zwevers (donderdag 4 mei).
  Klik hier voor een kleine fotoreportage van deze dagen. 


   

  22 april 2006

  De Piper Cub van Peter Wicherink vordert gestaag. Wie weet, vliegt ie nog het komend seizoen op ons veldje...?! 


   

  20 april 2006
  Ook uw webmaster bouwt nog af en toe een modelletje. Dit keer zelfs twee tegelijk. Het is een ASW-19 "look alike" van Wolfgang Steinhardt en getest in het Duitse modeltijdschrift FMT.
  Mijn zoon Jeroen (links op de foto) was toe aan een nieuwe zwever en een nieuwe (computer)zenderset. Ik had de tijd er voor en bouwde het model voor hem en meteen ook eentje voor mezelf. In de week van 30 april t/m 5 mei krijgen de beide zwevers hun vuurdoop op de Sauerlandse hellingen.
  De spanwijdte bedraagt 208 cm en de zender is de nieuwste Graupner MX-12, een computerzender die erg gunstig uit de testen komt.
  Ik ben erg benieuwd hoe deze zwevers zich op de helling gedragen....

  Uw webmaster, Frans Hoppenbrouwer


   

  19 februari 2006

  De wintertijd is altijd een mooie gelegenheid om je modellen weer eens op te knappen of om nieuwe modellen te bouwen. Peter Wicherink stuurde deze foto's van zijn nieuwe Piper Cub in aanbouw.
  Hij bouwt hem vanaf tekening, wat best wel lastig is, vooral ook omdat zijn (technisch) Engels niet meer "je van het" is. Maar gelukkig kan hij dan terugvallen op de hulp van Bert van Zuilekom, zo meldt Peter.
  Succes met de bouw, Peter!


   

  8 februari 2006
  Jaarlijkse algemene ledenvergadering:
  Deze is vastgelegd op dinsdagavond 28 februari 2006 om 20.00 uur in het bekende "KulturHus" te Manderveen.
  Het Kulturhus is gelegen aan de enige "hoofdweg", die Manderveen kent en ligt achter Café Peddemors:
  Manderveenseweg 70
  Tel. 0541-680696

  Alle leden en donateurs zijn hierbij van harte uitgenodigd (zie nieuwsbrief 14 voor de agenda