Nieuwspagina 2019:

Voor leden - door leden

Het nieuws op deze pagina wordt regelmatig aangevuld, maar blijft afhankelijk van de leden inbreng. Stuur gerust een e-mailtje: 

Zaterdag 6 Juli  2019 - Stukje uit "Rond en Op de Essen"

MANDERVEEN - Modelvliegclub Ikarus heeft afgelopen zaterdagmiddag een instructiemiddag voor het lieren en slepen van modelvliegtuigen gehouden. Dit houdt in dat een modelvliegtuig zonder motor met een lier of met een motorvliegtuig omhoog wordt gesleept en daarna zwevend terug moet komen op het veld. Onder goede weersomstandigheden werd dit door vele leden van de club gedaan. Voor een aantal leden van jong tot oud was het de eerste keer maar er wordt ook door de meer ervaren leden actief deelgenomen.

 

De sfeer binnen Ikarus is zeer goedmoedig en erg plezierig. Iedereen is enthousiast en helpt elkaar. Er is veel aandacht voor de veiligheid maar bij alle clubgenoten staat het genieten van de hobby en de gezelligheid voorop. Modelvliegclub Ikarus heeft haar eigen vlieglocatie aan de Lange Akkersweg in Manderveen waar met zweefvliegtuigen, elektro en brandstofvliegtuigen mag worden gevlogen. Kom gerust eens langs op de vlieglocatie maar kijk ook even op de website, MVC Ikarus, voor de vliegtijden en verdere informatie over de club. Ook kan voor meer informatie contact worden opgenomen met voorzitter Jeroen van Wanrooij, te bereiken op 06-53199476 of bestuurslid Han Daniels, te bereiken op 06-10526468. 

 

Zaterdag 11 mei 2019 - Op ons veldje

Omdat het geplande bezoek naar Hesborn niet doorging in verband met de slechte weersomstandigheden in Duitsland hebben een aantal leden op ons veld gelierd. Dit werd met een Easy glider van de club gedaan. Eerst werd de catapult gebruikt en later de automatische lier. Er was een behoorlijke wind maar dat mocht de pret niet drukken. Sterker nog de wind was de uitdaging om de glider weer op het veld te landen. Beneden vind je een impressie. 

     
     
     

 

Zaterdag 4 mei 2019 - Bezoek aan ProWing in Soest Bad Sassendorf - Am Flugplatz

We deden het al eerder, omdat er zoveel moois te zien is op deze modelvliegmanifestatie in Duitsland. Op initiatief van Egbert werd er een busje gehuurd en togen tien Ikarusleden ook dit jaar naar dit modelvliegwalhalla. Ondanks dat de weersverwachting er niet goed uitzag waren de weergoden de bezoekers en deelnemers goed gezind en bleef het droog. Na een lange maar mooie dag werd er op de terugweg nog even gezamenlijk gegeten en kon er gezellig nagepraat worden. De tien man die van deze dag met volle teugen genoten waren Egbert, Jeroen, Ton, Marcel, Alex, Jan Bouke, Jos, Hans, Harry en Han.En wat was er dan zoal te zien? De foto's hieronder zeggen genoeg.

   
   
   
 
 

 

Zondag 7 April - Klusdag

Deze dag kwam uiteindelijk voor een aantal leden het beste uit en zo verschenen op deze zondag Egbert, Jeroen, Harry, Hans, Marcel, Alex, Peter S. en Han. Er is hard gewerkt aan tal van klusjes op ons vliegveldje en aan ons onderkomen. We noemen er een aantal: het schuren en olie├źn van het eikenhouten toegangshek, waarvan de verweerde letters door Jeroen thuis al opnieuw waren ingekleurd. Verder is de windvanger opgeknapt en weer geplaatst, is het clubgebouw schoongemaakt, afval weggewerkt en een stroomvoorziening voor buiten aangelegd.

Alles verliep vlot en natuurlijk in goede harmonie met dank aan deze actieve leden.

   
 

 

Zondag 24 februari 2019 - Een zonnige winterse vliegdag!

Er waren al eerder dit jaar enkele modelpiloten op ons veldje gesignaleerd. Dat zijn dan vaak de "die hards" die niet langer kunnen wachten om met hun model de eerste vlucht van het jaar te maken ondanks de heersende winterkou! Maar op deze fraaie zonovergoten februaridag, bij een onverwacht aangename temperatuur, kwamen de piloten uit alle hoeken en gaten naar ons veldje getogen en werd het een bijzonder gezellige vliegmiddag.Er werd zelfs brevet gevlogen en zo kon het gebeuren dat Harry Schiphorst van instructeur Jeroen het vliegbrevet overhandigd kreeg. Harry vloog de verplichte figuren overtuigend en mag dus nu zelfstandig op ons veldje vliegen en zijn vliegervaring verder uitbreiden!

Proficiat Harry!