Nieuws 1998

Nieuwspagina 1998:30 augustus 1998
De Fun vliegdag is prima geslaagd! Goed weer: droog, weinig wind en af en toe wat zon. De barbecue was heerlijk en van uitstekende kwaliteit; iedereen had het goed naar zijn zin.
De uitslagen zijn als volgt:

Frits van Zuilekom 119 punten
Egbert Hamberg
Martin Klaassen
116 punten
Henri Korte 92 punten
Dave Vrielink 90 punten
Jeroen Leus 88 punten
Ab Schiphorst 50 punten
Theo Lottman 47 punten

De beste zweeftijd werd neergezet door Egbert Hamberg met een tijd van 13 minuten en 42 seconden.

 


juni 1998
Binnenkort komt de activiteitencommissie weer bij elkaar om onze jaarlijkse FUN Vliegdag te organiseren.
De vliegdag is gepland op zondag 30 augustus 1998 of bij slecht weer 1 week later.
Een nadere uitwerking volgt....


10 juni 1998
Nieuwe leden brengen voor Ikarus soms leuke ideeën mee. Zo bood Marcel Rulander aan om op aluminium platen in zeefdruk enkele borden te maken voor bij het veld. Het betreft een mededelingenbord over de vliegtijden, die op één van de frequentiekastdeuren geplaatst zal worden en borden met MVC IKARUS, het clublogo en een verkeersbord (waarschuwing overvliegende vliegtuigen).
Deze borden zullen binnenkort door Benno van Benthem (ook nog maar kort bij de club) aan een verkeerspaal bij de ingang van het veld worden geplaatst.
Alvast bij voorbaat dank, heren!


15 mei 1998
PheatonTiger Moth
Dat Ab Schiphorst mooie modellen kan bouwen, dat wisten we al wel. Maar we laten ze hier op de nieuwspagina toch nog even zien.
André Tuller stuurde de redactie per email deze twee foto's van Ab's dubbeldekkers: de Pheaton en de Tiger Moth.

Wil je deze fraaie modellen eens van dichtbij zien, kom dan gerust kijken op ons vliegveldje De Veldhoek, dan kun je ze zien vliegen.....


18 april 1998
De trekker staat droog!

Onze trekker met maaicombinatie, die alsmaar in weer en wind stond heeft nu een keurige overkapping gekregen. De carport met zijn transparante golfplaatdak is zo onopvallend, dat je eerst de trekker ziet en dan pas dat ie droog staat.
Vier man (Henk Vrielink, Martin Klaassen, Egbert Hamberg en Frans Hoppenbrouwer) plaatsten de 8 poten en de platdakconstructie tussen 9.00 en 15.00 uur en keerden daarna tevreden huiswaarts.
De penningmeester krijgt binnenkort de rekening..... (maar dat wist hij al!).