Nieuws 2001

Nieuwspagina 2001:7 september 2001
Advanced Hobby Technics

De meesten van onze club zullen de modelbouwwinkel AHT (Advanced Hobby Technics) in Almelo al wel gevonden hebben. Het is de enige modelbouwzaak op vliegtuiggebied in onze regio en dus even een korte kennismaking voor hen, die er nog niet van wisten.

Achter de toonbank staat eigenaar Henk Tijhof, die iedere klant met raad en daad bijstaat, zonder daarbij producten op te dringen.
De meest gangbare artikelen zijn direct uit voorraad leverbaar en anders wordt direct via de PC besteld en gewoonlijk binnen enkele dagen nageleverd.

De winkel is te vinden op het volgende adres:

Achter de Molen 8 te Almelo
Tel. 0546-810564

KORTING
Er is voor modelvliegclubleden, zoals die van Ikarus, een leuke kortingsregeling. Je moet je dan wel even laten registreren in de winkel en opgeven bij welke modelvliegclub je aangesloten bent. Vervolgens geniet je een korting van 8% op je aankopen en als extraatje krijgt de club 2% van alle door haar leden gekochte producten, per jaar afgerekend.
Zie het als een sponsoring van AHT aan de modelvliegclubs, zegt eigenaar Henk Tijhof.
Wij vinden dat een bijzonder leuk initiatief.
Uw webmaster heeft de eerste aankopen al gedaan. Wie volgt?....


19 augustus 2001
Onze Fun-Vliegdag

Het was een gezellige dag, weliswaar met slechts 6 deelnemers, maar de publieke belangstelling was onverwacht groot. Er werd gevlogen in de categorieën motorkisten en zwevers, waarbij in de pauzes de duurzweefpogingen werden gedaan.
Er waren weer de nodige opdrachten, zoals 1 minuut tijdvliegen, loopings draaien, zandzakjes werpen, stiplandingen en natuurlijk ballon rammen.
Ook liet Ralph Lesscher nog even zien hoe strak, snel en wendbaar zijn fraaie 62 cc Extra vloog. Ongelooflijk, wat een mooie kist! Jammer, dat hij bij de landing een "kopstandje" maakte en daardoor wat schade opliep.

De uitslagen van de deelnemers waren als volgt:

Naam piloot Motorvliegen Zweefvliegen
Egbert Hamberg 127 punten -
Frank Reinerink 73 punten -
Jeroen Leus 71 punten -
Ab Schiphorst 51 punten -
Frits van Zuilekom 40 punten -
Theo Lottman 39 punten -
Theo Lottman - 60 punten
Ab Schiphorst - 50 punten
Frits van Zuilekom - 40 punten

19 augustus 2001
FUN MODELVLIEGDAG

 Kom jij ook op zondag 19 augustus op onze Fun Modelvliegdag? (bij slecht weer wordt de dag verschoven naar 26 augustus).
Aanvang: 11.00 uur
We gaan weer lekker vliegen met elkaar of kom gewoon gezellig kijken. Hoofdzaak is, dat je er bij bent.
Alle leden hebben al een uitgebreid programma gekregen, zodat ze zich er een beetje op kunnen voorbereiden, voor wie dat wil.
Er wordt weer op geschatte tijd gevlogen, loopings gedraaid, zandzakjes uit modellen werpen zo dicht mogelijk bij de stip, doellandingen en limbovliegen en/of ballonrammen.
Neem daarbij wel je eigen eten en drinken mee, want dat wordt ditmaal niet door de organisatie geregeld.

Organisatoren:

 • Herman Breukink: tel. 0541-511800, e-mail: hbreukink@freeler.nl


  5 mei 2001
  Vliegverbod OPGEHEVEN !!!!

  In overleg met de direct aanwonende familie Hankamp is besloten het vliegverbod i.v.m. het mond- en klauwzeervirus voor ons vliegveldje met ingang van zaterdag 5 mei 2001 op te heffen! Goed nieuws dus.
  Wel wordt verzocht om bij "buitenlandingen" met zo min mogelijk mensen het model op te halen ( 1 à 2 personen moet genoeg zijn).

  Veel vliegplezier toegewenst!


  15 maart 2001
  Vliegverbod wegens mond- en klauwzeer

  Vanwege de zeer besmettelijke aard van het mond- en klauwzeervirus is door het bestuur van IKARUS besloten om met ingang van 15 maart 2001 een vliegverbod op ons vliegveldje in te stellen. Wij hopen op die manier in ieder geval verspreiding van het virus via ons vliegveldje te voorkomen.... 
  Gebleken is, dat vele andere vliegclubs dezelfde maatregelen hebben getroffen. De maatregel geldt tot nader order. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en melden zodra er weer gevlogen mag worden.


  februari 2001
  Onze Algemene Ledenvergadering is gepland op: dinsdag 27 februari 2001 om 20.00 uur precies.
  Plaats van handeling: Café Lenferink aan de Grotestraat te Tubbergen, naast de grote kerk.
  Alle leden en donateurs zijn hierbij van harte uitgenodigd. We hopen uiteraard weer op een hoge opkomst, waarbij iedereen zijn steentje kan bijdragen aan de keuzes, die gemaakt moeten worden.