Nieuwspagina 2020  Voor leden - door leden

Het nieuws op deze pagina wordt regelmatig aangevuld, maar blijft afhankelijk van de leden inbreng. Stuur gerust een e-mailtje:  

Begin 2020 - Corona gooit roet in het eten (vliegen)

Door de corona kon er lange tijd dit jaar niet gevlogen worden en moest het veld op slot. Om te voorkomen dat het virus zich onder onze leden zou verspreiden was het op slot doen van ons veld, de enige optie. Toen het allemaal wat "soepeler" werd met behulp van een reserveringssysteem gevlogen. Niet meer dan 3 leden mochten vliegen. Er is goed gebruikt gemaakt van de mogelijkheid maar veel leden kozen er toch voor om nog te wachten met het vliegen. Ik zou graag zeggen de corona is weg maar ligt nog steeds op de loer. Nog steeds is er voorzichtigheid geboden.

Uiteindelijk werd 11 mei het veld weer vrij gegeven en  kwam schoorvoetend het vliegen weer op gang. Dat we het nog niet verleerd zijn blijkt wel uit de laatste weken omdat het veld met name op de dinsdag goed (en gezellig) bezet is.

Dinsdag 2 Juni 2020 - Paul Heerink verpulverd duurzweefrecord

Het volgende stukje komt uit een nieuwsbrief van 2016:

Donderdag 21 april 2016 Wil Domingo breekt duurzweefrecord

Het heeft 30 jaar moeten duren, maar nu is het dan zover. De langste tijd voor de Hoppenbrouwer-trofee, neergezet door de bedenker zelf (43 minuten en 33 seconden uit 1986), is eindelijk gebroken en wel door Wil Domingo! Hij liet door Jos Bekhuis een tijd klokken van 46 minuten en 38 seconden met zijn zwever Alpina 3001. Geweldig, Wil, van harte proficiat! Je hebt de lat heel hoog gelegd. Moeten we nu weer 30 jaar wachten op iemand die hier over heen gaat...?

We hebben niet zolang (30 jaar) hoeven te wachten voordat dit record verbroken werd. Op 2 juni 2020 werd namelijk dit record verpulverd door mij ..... (Paul H). Op deze bewuste middag kwam ik later dan normaal naar het veld. Het was behoorlijk druk op het veld en de meeste piloten waren bezig met iets of vlogen de normale rondjes. Ik had eigenlijk niet veel tijd en bouwde snel mijn Cirrus op. Gooide hem weg en begon te zweven. Eerst geen thermiek maar toen ik naar het "mais-land " vloog had ik al snel door dat daar veel thermiek zat. Eigenlijk hoefde ik niet veel te doen want de thermiek bracht de Cirrus vanzelf naar boven. Normaal is thermiek van tijdelijke aard en klok je tijden van 10 tot 15 minuten wat op zich al goede tijden zijn. Na een half uur ging de tijd van Jeroen eraan (iets van 28 minuten, dit jaar gevlogen). Maar de Cirrus en ik hadden er nog geen genoeg van. De Cirrus bleef zweven, zweven en zweven. Ok, dan maar kijken of het record van Wil verbroken kon worden en dat werd mijn nieuwe doel. Geen probleem, ging eraan! Ok, dan maar langer dan een uur vliegen als nieuw doel, ook geen probleem. Ik dacht nu is genoeg en inmiddels kwam de Cirrus al in de buurt van het veld om de landing in te zetten. Ik moest over het hek binnen komen i.v.m. de (thermiek)wind. Het was nog niet gedaan voor de Cirrus. Ik kreeg weer zoveel lift tijdens de landing dat ik wel door moest vliegen de Cirrus. Binnen no-time zat ik weer op ongeveer 300 meter. Ik weet zeker dat ik nog langer had kunnen vliegen maar ik vond het welletjes (stijve nek droge mond) en heb de Cirrus aan de grond gezet onder luid applaus van de mede-leden die de laatste minuten hebben mee gekeken.

Tijd:     1 uur 17 minuten en 32 seconden.  

Dat wordt zeker geen makkie om deze tijd te kloppen maar je het weet maar nooit ????

 

Graupner Cirrus 75

Zondag 6 September 2020 - Jaarlijks terugkerende Fundag

Zoals bekend hebben we een aantal tradities in onze club en een ervan is onze jaarlijkse fundag. Vandaag 6 september was het weer zover, helaas met wat minder deelnemers dan andere jaren maar het was er niet minder gezellig om. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind en na de koffie met een speciale  fundag taart werd er begonnen met het eerste onderdeel. We hadden dit jaar 3 onderdelen:

  • 2 minuten tijdvliegen
  • doellanding op de stip
  • limbovliegen

Ondanks dat de sfeer zeer gezellig was werd er toch fanatiek gestreden om de punten. De onpartijdige jury, Jan Bouke Zijlstra en Frans Rolefes, zagen erop toe dat er geen onregelmatigheden plaats vonden.

Voor de vierde was Brent van Marle de beste en verzamelde de meeste punten. Hij werd bijna geklopt door zijn vader Marcel en Egbert Hamberg maar was de sterkste en wist met een zeer kleine voorsprong te winnen.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde maar ook zeer gezellige fundag. klik voor een foto impressie op: fotoimpressie